Wat is Cryolipolyse / Coolsculpting

 

Cryolipolyse is vet verliezen door bevriezen. Het is ontwikkeld door dermatologen van de Harvard Medical School. Dermatologen hebben ontdekt dat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Hierdoor is het mogelijk om alleen de vetcellen te behandelen zonder daarbij het omringende weefsel te beschadigen.

 

U stoort zich mateloos aan hardnekkige vetophopingen in het lichaam die maar niet weg willen? Wie kent ze niet die zadeltassen of lovehandles om maar iets te noemen.


In slechts één behandeling wordt een reductie van 20 tot 22% van het onderhuidse vetweefsel bereikt en uiteindelijk afgevoerd.

Cryolipolyse is een veilige en makkelijke manier om overtollig plaatselijk vet te verwijderen. Het enige dat u zelf moet doen is ca. twee liter water en/of thee per dag drinken.

Hoe werkt Cryolipolyse / Coolsculpting

 

Deze behandelkop verwarmd de vetcellen kort tot 39,5°C om ze dan snel tot -10 C te koelen. Tijdens de behandeling voelt u de kou amper of helemaal niet. Gezien wij met de nieuwste Cryolipolyse machine werken is het niet nodig om u na de behandeling te masseren. De massage vindt al tijdens de behandeling plaats. Door deze behandeling wordt in slechts één behandeling 20 tot 22% reductie van het onderhuidse vetweefsel bereikt en uiteindelijk verwijdert.

 

Klinische onderzoeken bewijzen dat de behandeling met Cryolipolyse effectief, pijnloos én veilig is en daarom ook zonder verdoving plaats kan vinden. 
Bovendien is er geen herstelperiode, waardoor u meteen na de behandeling de draad weer kan oppakken. 

 

Direct na de behandeling voelt uw huid koud aan. Ook zou het kunnen dat er sprake is van roodheid of een beetje blauw zien. Dit is met ca een uur weer verdwenen. Afhankelijk van de hoeveelheid vetcellen kan men genoeg hebben aan één tot vier behandelingen. Over het algemeen zijn drie behandelingen aan te bevelen voor een goed resultaat.

 

Contra indicaties

 

Kanker, Lever en/of nier-aandoening, diabetes, acute ontsteking, recentelijke operatie op de te behandelende gebieden, immuunziektes (AIDS, HIV), menstruatie op de dag van behandeling, besmettelijke ziekten en huidziekten, trombose, koorts, zwangerschap/borstvoeding, zware hartklachten, personen in bezit van pacemaker en epilepsie.

 

Dit wil niet zeggen dat de behandeling voor u niet in aanmerking komt. Wij adviseren om uw arts hierover te raadplegen want in de meeste gevallen mag het alsnog.