Huid verjongen en versteviging van verslapte huid op een natuurlijke en gezonde manier: Collageen Booster®

(Geen prikken met naalden en rollers, huidverhitting met apparatuur of andere pijnlijke en agressieve methodes)

 

Dankzij gepatenteerde waterfilter lichtzuiveringssysteem ontstaat een stralingsveld identiek aan het genezende deel van het natuurlijke zonspectrum. De lichtreceptoren in onze huid herkennen direct deze natuur eigen lichtpulsen, waardoor deze bijzonder effectieve en werkzame stralen door diverse huidreceptoren geabsorbeerd worden.

Op deze manier herleven de huidcellen en de huidschade gerepareerd wordt. Na afloop van de kuur krijgt uw huid de verloren glans terug, ziet er weer gezond en jaren jonger uit.

 

De Collageen Booster® straler weerspiegelt de combinatie van de zon en de vochtige atmosfeer.

Dankzij het filteren door het water in de atmosfeer, verliezen de sterke infrarode zonnestralen hun schadelijke invloed en maakt het bestaan van diverse levensvormen op aarde mogelijk. De absorptie van deze energie door watermoleculen in de oppervlakte van de menselijke huid, resulteert in een prikkelend en branderig gevoel.

 

Zonder de beschermende filtering van zonnestralen door de vochtige atmosfeer, zou een intense oververhitting en een snelle en extreme uitdroging van het weefsel het gevolg zijn. Dit is te zien in de woestijn waar extreem vijandige omstandigheden heersen. De waterfilters van de Collageen Booster zuiveren op een natuurlijke wijze de “hete” infrarode radiatie, net zoals het vocht in onze aardse atmosfeer de zonnestralen filteren. Hierdoor wordt alleen het stralingsspectrum met golflengten 0,6 tot 1,4 micrometer. ( 600 tot 1400 nanometer) doorgelaten. Het irradiatie spectrum bezit geen ultraviolette stralen en heeft een diepe werking, kenmerkend voor infrarood-A stralen.

 

Geen oververhitting van oppervlakkige huidlagen.

 

De water-gefilterde infrarood-A-straling van de Collageen Booster® stralingsbron, betekent een lokale en regionale verwarming van het menselijk weefsel, met een hoge intensiteit en penetratie diepte. Het unieke werkingsprincipe omvat het gebruik van een hermetisch gesloten waterfilter in de stralingsweg van het infrarood licht, zodat andere, schadelijke en hete IR stralen niet door de huid geabsorbeerd worden. Daarom kan gedurende langere tijd, met deze hogere stralingsintensiteit, therapeutische verwarming van de diepere weefsellagen worden bereikt.

Collageen Booster heeft een bijzonder goede stimulerende werking op de fibroblasten en andere huidcellen in de dermis.

Deze hoog geconcentreerde en water gezuiverde stralen, beïnvloeden en versnellen de productie van Fibroblast Groei Factor, proliferatie en differentiatie van fibroblasten en syntheses van pro-collageen en collageen.

 

Geen uitdroging van de huid

Grafiek

Grafiek van stralingsspectrum van Collageen Booster.

 

Het is goed te zien dezelfde lichtgoven bewegingen als van de zon. Dankzij gepatenteerde waterfilter lichtzuiveringssysteem ontstaat een stralingsveld identiek aan het natuurlijke absorptiespectrum (beauty-spectrum) van de zon. De lichtreceptoren in onze huid herkennen direct deze natuur eigen lichtpulsen, waardoor deze bijzonder effectief door diverse huidreceptoren geabsorbeerd worden.

Van de Collageen Booster zijn niet alleen de juiste biologische en therapeutische effecten aangetoond, maar ook dat deze onschadelijk is (geen inductie van matrix metalloproteinase).

 

Collageen Booster beschermt de cel tegen schade veroorzaakt door UV-straling. Bovendien zijn de golflengten binnen het stralingsspectrum van een groot belang in de adhesive interacties tussen cellen en extracellulaire matrix. Dit is van grote invloed en speelt een belangrijke rol bij wondheling processen en heeft tevens een bijzonder positief effect op cosmetische resultaten. Er wordt ook met recht verondersteld dat de Collageen Booster positieve immuno modulerende effecten heeft.

 

Biologische werking

 

Collageen Booster® geeft stalingswarmte af en produceert een cosmetisch/ therapeutische werking op het weefsel door:

 

* bereiken van haarvaten van de huid door de infrarood-A straling (primaire warmtebron op de aarde)

* verdeling van de warmte door het bloed (koeling van weefselgebieden in de buurt van het oppervlak van de huid, en de verspreiding van de warmte in de diepte)

* verhoging van capillaire bloedcirculatie en uitbreiding van de bloedstroom gebieden.

* geleiding van warmte in de diepte

* secundaire energieafgifte door stimulatie van het metabolisme (verhoging van metabolisme) veroorzaakt door de toename van temperatuur (de regel: bij 3 ° C hogere temperatuur, betekent dit ongeveer een 30% verhoging van de metabolische reactiesnelheid en daardoor aanzienlijk meer energievoorziening in het weefsel).

*Relatief hoge primaire effectiviteit in diepte, los van thermische effecten.

* gerichte groei van de oppervlakte (plasmodia)

* invloed op de cytochroom c oxidase ( productie van ATP)

* doelgerichte groei van neurons

* stimulatie van wondherstel

*cel beschermende effecten (met inbegrip van “signaling pathways”)

In de geneeskunde is d.m.v. een aantal klinische studies en case studies al aangetoond, dat er met de Collageen Booster een aanzienlijke verbetering van wondgenezing wordt bereikt. De genezende werking op verse, als mede op chronische wonden, experimentele wonden en ernstige brandwonden, werd in een overtuigend aantal gevallen bewezen. Deze werden met succes in therapievorm behandeld.

Onderzoek toonde aan dat de Collageen Booster, naast de temperatuur, aanzienlijk de partiële zuurstofdruk, en de bloedstroom in het weefsel verhoogd - twee factoren die cruciaal zijn voor verbetering van wondgenezing en voor bescherming tegen infecties. Ook een opmerkelijke verlichting van de pijn kon worden waargenomen.